Babeczki w letnim wydaniu – 30 min z pieczeniem

Składniki:

-2 szklanki mąki ( u mnie mix: ryżowej, z tapioki, gryczanej i z cieciorki)

-1 szklanka mleka (u mnie mix: ryżowego i kokosowego)

-2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego

-1 łyżeczka sody oczyszczonej

-szczypta soli

-1 jabłko pokrojone w drobną kostkę

-2 garści rodzynek (czasem przed dodaniem do ciasta zalewam rodzynki wrzątkiem by napęczniały)

-250g borówek

 

Przygotowanie:

Do miski wsypują mąkę, sól, sodę i mieszam. Dolewam mleko i mieszam energicznie łyżką. Dolewam olej, ponownie mieszam. Dorzucam rodzynki, jabłko i borówki, po czym delikatnie mieszam. Nakładam ciasto do foremek. Piekę 20-25 min w piekarniku nagrzanym na 180 st.

MOVE SPACE

- przestrzeń pełna ruchu i oddechu

Pobierz bezpłatną Próbkę Księżycową, która zawiera:
- medytację na każdy Nów Księżyca
- praktykę tańca spontanicznego
i zapisz się do movelettera!