Domowa czekolada z orzechami – tylko 4 składniki

Ta czekolada to skarb!

Bez utwardzaczy, bez emulgatorów, bez mleka w proszku, bez cukru, bez barwników, bez dodatkowej chemii!

Składniki:

-3 łyżki oleju kokosowego

-1 łyżka płynnego miodu/ syropu z agawy

-1 łyżka kakao

-1 łyżka masła orzechowego (bez dodatku soli i cukru)

-prażone orzechy np. laskowe

 

Przygotowanie:

Składniki należy połączyć ze sobą w kąpieli wodnej. Do garnka wlewam trochę wody i nastawiam na kuchence. Na garnku układam metalową miseczkę. Do miseczki dodaję olej, czekam aż się rozpuści, następnie miód/syrop z agawy. Całość mieszam. Następnie dodaję masło orzechowe i na końcu kakao.  Cały czas mieszam by osiągnąć jednolitą masę. Gdy już to nastąpi lekko studzę całość, następnie przelewam w plastikowe pojemniczki, dodaję orzechy i wkładam do zamrażarki na min 2 godziny. Gotowe.

Czekoladę należy przechowywać w lodówce lub zamrażarce.

 

MOVE SPACE

- przestrzeń pełna ruchu i oddechu