Ta czekolada to skarb!
Bez utwardzaczy, bez emulgatorów, bez mleka w proszku, bez cukru, bez barwników, bez dodatkowej chemii!
Składniki:
-3 łyżki oleju kokosowego
-1 łyżka płynnego miodu/ syropu z agawy
-1 łyżka kakao
-1 łyżka masła orzechowego (bez dodatku soli i cukru)
-prażone orzechy np. laskowe
Przygotowanie:
Składniki należy połączyć ze sobą w kąpieli wodnej. Do garnka wlewam trochę wody i nastawiam na kuchence. Na garnku układam metalową miseczkę. Do miseczki dodaję olej, czekam aż się rozpuści, następnie miód/syrop z agawy. Całość mieszam. Następnie dodaję masło orzechowe i na końcu kakao. Cały czas mieszam by osiągnąć jednolitą masę. Gdy już to nastąpi lekko studzę całość, następnie przelewam w plastikowe pojemniczki, dodaję orzechy i wkładam do zamrażarki na min 2 godziny. Gotowe.
Czekoladę należy przechowywać w lodówce lub zamrażarce.