Ta czekolada to skarb!
Bez utwardzaczy, bez emulgatorów, bez mleka w proszku, bez cukru, bez barwników, bez dodatkowej chemii!
Składniki:
-3 łyżki oleju kokosowego
-1 łyżka płynnego miodu/ syropu z agawy
-1 łyżka kakao
-1 łyżka masła orzechowego (bez dodatku soli i cukru)
dodatki:
-ryż preparowany
Przygotowanie:
Składniki należy połączyć ze sobą w kąpieli wodnej. Do garnka wlewam trochę wody i nastawiam na kuchence. Na garnku układam metalową miseczkę. Do miseczki dodaję olej, czekam aż się rozpuści, następnie miód/syrop z agawy. Całość mieszam. Następnie dodaję masło orzechowe i na końcu kakao. Cały czas mieszam by osiągnąć jednolitą masę. Gdy już to nastąpi lekko studzę całość. Do plastikowych pojemniczków wsypuję ryż preparowany, następnie zalewam go przygotowaną czekoladową masą. Wkładam do zamrażarki na min 2 godziny. Gotowe.
Czekoladę należy przechowywać w lodówce lub zamrażarce.