Jabłecznik z cyklu łatwo i szybko

Przepis:

  • 2 szklanki mąki (u mnie mix z tapioki, gryczanej, ryżowej)
  • 3 łyżki oleju koko rozpuszczonego
  • 1 łyżka sody
  • 2 łyżki słodzidła (np. ksylitol)
  • 3 łyżki siemienia lnianego (dodatkowo dorzuciłam jeszcze 1 łyżkę chia)
  • 5 startych jabłek na grubych oczkach
  • Cynamon do posypania jabłek

Suche składniki wymieszać. Siemię lniane zalać ciepła woda i poczekać aż napęcznieją. Połączyć suche składniki z ostudzonym ale płynnym olejem oraz z siemieniem lnianym. Uformować 2 kule. Pierwsza wyłożyć na blaszce (wyłożonej papierem do pieczenia) jako spód ciasta, włożyć do piekarnika na ok 10 min (piekarnik 175 st). Następnie wyjąć, ułożyć na spodzie starte jabłka, posypać cynamonem i poszarpać druga kule ciasta na wierzchu. Ponownie piec w piekarniku aż się zarumieni ok 20- 30min.

MOVE SPACE

- przestrzeń pełna ruchu i oddechu

Moveletter

Będąc w podróży czujesz, że Twoje ciało potrzebuje się rozruszać, jednak nie masz ze sobą maty ani sprzętu do ćwiczeń, a w pokoju hotelowym jest mało miejsca… Przygotowałam dla Ciebie:
"15 minutowy rozruch w podróży"
Pobierz film i zapisz się do movelettera!

.