Jabłecznik z cyklu łatwo i szybko

Przepis:

  • 2 szklanki mąki (u mnie mix z tapioki, gryczanej, ryżowej)
  • 3 łyżki oleju koko rozpuszczonego
  • 1 łyżka sody
  • 2 łyżki słodzidła (np. ksylitol)
  • 3 łyżki siemienia lnianego (dodatkowo dorzuciłam jeszcze 1 łyżkę chia)
  • 5 startych jabłek na grubych oczkach
  • Cynamon do posypania jabłek

Suche składniki wymieszać. Siemię lniane zalać ciepła woda i poczekać aż napęcznieją. Połączyć suche składniki z ostudzonym ale płynnym olejem oraz z siemieniem lnianym. Uformować 2 kule. Pierwsza wyłożyć na blaszce (wyłożonej papierem do pieczenia) jako spód ciasta, włożyć do piekarnika na ok 10 min (piekarnik 175 st). Następnie wyjąć, ułożyć na spodzie starte jabłka, posypać cynamonem i poszarpać druga kule ciasta na wierzchu. Ponownie piec w piekarniku aż się zarumieni ok 20- 30min.

MOVE SPACE

- przestrzeń pełna ruchu i oddechu

Pobierz bezpłatną Próbkę Księżycową, która zawiera:
- medytację na każdy Nów Księżyca
- praktykę tańca spontanicznego
i zapisz się do movelettera!