Jaglany jabłecznik

Składniki:

  • Kasza jaglana 200g
  • Rodzynki garść
  • Daktyle garść
  • Mleko roślinne 2 szklanki
  • Woda 2 szklanki
  • Jabłka 1kg

Jabłka pokroić, wyciąć środek, uprażyć w garnku (dusić pod przykrywką aż zmiękną).
Do drugiego gara wlać wodę i mleko. Gdy woda się zagotuje dodać kaszę jaglaną, rodzynki i daktyle. Gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu by nie przywarło od spodu.
Gdy kasza napęcznieje wyłożyć większą część kaszy na spód blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie dodać uprażone jabłka. Na wierzch dodać pozostałą część kaszy.
Piec w nagrzanym piekarniku 175st ok 40 minut.

MOVE SPACE

- przestrzeń pełna ruchu i oddechu

Pobierz bezpłatną Próbkę Księżycową, która zawiera:
- medytację na każdy Nów Księżyca
- praktykę tańca spontanicznego
i zapisz się do movelettera!