Pesto z natki pietruszki i awokado

Składniki:

-1,5 awokado

-pęczek natki pietruszki

-2 garści prażonego słonecznika

-sok z 1/4 cytryny

-2 łyżki dobrej oliwy

-sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Zblenduj wszystkie składniki na gładką masę.

 

Wskazówki:

Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni. Podgrzej patelnię, wsyp ziarna słonecznika, od czasu do czasu mieszając aż większość się zarumieni.

Pesto doskonale sprawdza się jako smarowidło na kanapki, dodatek do kasz czy makaronu.

Czasem dodaje do pesto liście rzodkiewek. Gdy akurat mam pęczek rzodkiewki  z ładnymi liśćmi aż szkoda je wyrzucać, więc dodaję do pesto. Nie zmienia to smaku pesto, a zawsze to dodatkowe zielone składniki i więcej pesto 😀

MOVE SPACE

- przestrzeń pełna ruchu i oddechu

Moveletter

Będąc w podróży czujesz, że Twoje ciało potrzebuje się rozruszać, jednak nie masz ze sobą maty ani sprzętu do ćwiczeń, a w pokoju hotelowym jest mało miejsca… Przygotowałam dla Ciebie:
"15 minutowy rozruch w podróży"
Pobierz film i zapisz się do movelettera!

.